One Broel is een exclusief woonproject aan de Leie, met uniek zicht op de robuuste Broeltorens. Vastgoedontwikkelaar Immogra staat aan het roer van het project in nauwe samenwerking met Stad Kortrijk. Op de gewezen schoolcampus worden 68 luxeflats opgetrokken, waarvan de eerste bewoners worden verwacht in 2021.

Historische vondsten op de site:
Het gloednieuwe woonproject staat statig te midden van een historische setting. Die rijke geschiedenis reflecteert sterk in de artefacten die gevonden werden op de site tijdens de bouw. Alle opgravingen en historische vondsten worden op de lanceringsavond donderdag 20 juni tentoongesteld én voorgesteld door Monument Group, een Belgische ondernemingsgroep voor het restaureren van monumenten met kunsthistorische waarde. De artefacten zijn ook nog vrij te bewonderen in Depart K op vrijdag 21 juni. 

De lanceringsavond is in aanwezigheid van burgemeester Vincent Van Quickenborne, Bart Putman (Immogra), Michelle Arnouts (Monument Group) en Bart Lens (Lens°ass architects). Geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 20 juni in evenementenhal Depart. 

Inschrijven is verplicht en kan via onebroel.be/lanceringsavond. 
Voor meer informatie kan u terecht op onebroel.be

Other projects