Bart Lens wil als architect impact hebben op de leefomgeving. Naast gebouwen ontwerpt hij ook objecten waarmee wij ons omringen. Lens transformeert wat reeds bestaat. Tijdens het creatieproces observeert hij hoe mensen zich omringen met objecten en hoe ze zich bewegen in de ruimte. Meer en meer vertrekt hij vanuit de materialen waarbij de traditionele verwerking belangrijker wordt. Lens creëert sensibiliteit en sfeer, maar wel als wezenlijk onderdeel van de totaliteit van de leefomgeving. De jury waardeerde deze visie en consequente aanpak en oordeelde dat hij een bijzonder evenwichtig oeuvre ontwikkelde. Maar er is meer. In zijn opdracht bij Bokrijk profileerde hij zich met het project 'Bokrijk brandmerkt' als ambassadeur van het ambachtelijk erfgoed. Hier brengt hij heden, verleden en toekomst van het vakmanschap samen in één verhaal, door vakmensen en ontwerpers van vandaag en morgen samen te zetten. Dit was doorslaggevend in de keuze van de jury.
De Henry van de Velde Awards zijn een ode aan de diversiteit, de noodzaak en de impact van design. In een aantrekkelijke scenografie van interieurarchitect Isabelle Speybrouck brengen Flanders DC en BOZAR sterk design samen van de winnaars en genomineerden van de Henry van de Velde Awards 2017.
Dat ‘sterk design’ kan een mooi voorwerp zijn, maar ook een installatie of object dat een oplossing biedt. In een verhelderende catalogus, vormgegeven door Geoffrey Brusatto, lees je het verhaal achter elk project. Van 31 januari tot 15 april 2018 ontdek je gratis de winnaars en de genomineerden van de Henry van de Velde Awards in de foyers van het Paleis voor Schone Kunsten.
Meer info: www.bozar.be
PLAATS
BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten
VRIJE TOEGANG
OPMERKINGEN
Openingsuren
Din – Zon, 10:00 – 18:00
Don, 10:00 – 21:00
Gesloten op maandag

Other projects