be-MINE: nominatie MIPM-awards

Beringen 2017 In samenwerking met: UAU collectiv, KOPLAMP - architecten, A33 architecten, EILAND 7 architecten, Sweco Belgium, RE-ST architecten, Dhoore Vanweert Architecten, LD-Architecten, Carve, OMGEVING, Antea Group België

Vandaag werden de genomineerden bekend gemaakt voor de MIPIM awards, orgelpunt van de MIPIM vastgoedbeurs die jaarlijks in Cannes plaatsvindt. Het project be-MINE is bij de laatste 4 genomineerden !

Uit 215 inzendingen is het project be-MINE weerhouden in de categorie “Best Urban Regeneration Project”. Deze categorie onderscheidt reeds afgewerkte projecten of projecten in uitvoering, die in een belangrijke mate bijdragen tot de ontwikkeling van een stad en leiden tot sociale en economische vooruitgang. Uitstraling op de omgeving, duurzaamheid, het herbestemmen van erfgoed, toegankelijkheid en de integratie van het project in de lokale gemeenschap worden hierbij in rekening genomen. Het geïntegreerd toeristisch en recreatief project be-MINE dat vandaag de noemer is van de ontwikkelingen van de private partners (LRM, DMI Vastgoed en Vanroey Vastgoed), de stad Beringen en de provincie Limburg heeft indruk gemaakt op de jury die de voorselectie maakte. Het aantal gerealiseerde jobs (300 op een totaal objectief van 500) heeft hier zeker toe bijgedragen.

be-MINE bevindt zich in zijn categorie alvast in goed gezelschap. De andere genomineerden zijn : Battersea Powerstation (Londen), MediaCityUK (Salford), en Nowadays (Amsterdam).

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens een ceremonie te Cannes op 16 maart 2017 in het ”Grand Auditorium of the Palais des Festivals”.

Er werd een nieuwe compilatie van beelden gemaakt van het volledige project.  Deze kan u op onderstaande flimpje bekijken.
Hierbij link naar de shortlist van de MIPIM-genomineerden, waarin be-MINE zich bevindt:

Other projects

Finding shelter in the woods
House NIV
House Dr
House SV
Chicken Run
Lens°ass architecten verhuist naar +2
Sint-Martinus
House V
Nomination VOLA 2016
New product - Cloud Chair